Доріан Грей

23 травня 2021

19:00

Біла церква,

Событие прошло!

Мюзикл на 2 дії

«Портрет Доріана Грея» (англ. The Picture of Dorian Gray) – єдиний роман письменника Оскара Уайльда. Твір приніс авторові карколомний успіх і скандальну славу. Сюжет побудований навколо вічно молодого і дуже привабливого аристократа Англії кінця ХIХст. Доріана Грея, який обміняв свою душу на дар вічної молодості.

«Душа – жахлива реальність», – писав Оскар Уайльд. У 1990 році композитор Варконі Матіас і письменники-режисери Ас Янош і Гунар Браунке перетворили цю містичну історію з її дикими пристрастями і бурхливою чуттєвістю на несамовитий мюзикл.

Проблеми, порушені Оскаром Уайльдом у романі, привертають увагу, спонукають до подальших роздумів. Підтвердження цьогоє численні екранізації твору. Перша з’явилася майже одночасно із появою кінематографа – у 1910 році. Також роман неодноразово  Ñ–нсценізували на театральних підмостках різних країн світу, за його мотивами створено мюзикли. Однак, історія не набридає глядачеві Ñ– стає все більш актуальною в сучасному суспільстві.

 

Доріан Грей живе у своє задоволення Ñ– піддається усім можливим спокусам, яких у нього достатньо завдяки красі та статусу в суспільстві. Земні задоволення, таємні пороки, небезпечні інтриги надихають Ñ– розбурхують свідомість багатьох. Головний герой використовує оточуючих для досягнення повноти чуттєвих відчуттів, підкорює людей завдяки магічному впливу своєї краси. Через такий спосіб життя Доріан втрачає зв'язок з реальністю. У нього стирається розуміння добра Ñ– зла, гарного й відразливого, що поступово перетворює його на чудовисько Ñ– знищує зсередини. Але люди вважали, що така гарна людина не може бути аморальною. Навіть доля зробила йому чудовий подарунок Ñ– сталося щось дивовижне: здійснилося бажання Доріана Грея Ñ–  Ð¹Ð¾Ð³Ð¾ краса не тьмяніла з роками. Лише тільки на портреті зображувалося все те, що відбувалося з душею Грея.