Король Дроздобород (Київська опера)

03 лютого 2023

12:00

Київ, Київська опера (Київський муніципальний академічний театр опери та балету для дітей та юнацтва)

Событие прошло!

Нова опера «Король Дроздобород», створена для нашого театру чудовим київським композитором Юрієм Шевченком, подарує глядачам незабутні емоції.

Сюжет казки відомий: норовлива донька короля, відмовляючи всім нареченим і ображаючи їх, врешті, в супереч її волі, була видана батьком за жебрака. Це повчальна і весела історія про те, як завдяки коханню вередлива королівна, перетворюється на чарівну люблячу дівчину.

«Король Дроздобород» – унікальна опера, що виконується напрочуд красивою українською мовою, створена за законами сучасного глядацького сприйняття. Чудова музика Юрія Шевченка запам’ятається аріями-хітами, впізнаваними лейтмотивами, хорами, ансамблями, дуетами і навіть оперним репом. Видовищна і феєрично-театральна, ця вистава захоплює неповторним сценічним драйвом, буйними барвами декорацій і фантазійних костюмів, що переносять глядача до казкової країни.

Головний адресат вистави – діти, які вперше знайомляться із оперою. Однак велике задоволення вона подарує і їхнім батькам. Наприкінці всі, поза сумнівом, із задоволенням наспівуватимуть «Дроздобород», чи «Чудасія» і ще довго перебуватимуть під враженням справжньої казки – веселої, дотепної і дуже доброї.

Вистава удостоєна премії «Київська пектораль» та Всеукраїнського фестивалю-премії ГРА у номінаціїї «найкраща вистава для дітей» 2018 р., премії «за краще музичне оформлення» на ІІІ Київському міжнародному фестивалі «pUp.pet», а композитор Юрій Шевченко отримав за цю оперу премію імені Віктора Косенка (2019).