The Birthday Party (ProEnglish Theatre)

17 березня 2021

19:00

Біла церква,

Событие прошло!

The Birthday Party*
Автор Гарольд Пінтер
Режисер Тетяна Шелепко
Художній керівник Олександр Боровенський
Мова вистави англійська

Виставу нобелевського лауреата Гарольда Пінтера “The Birthday Party” нещадно критикували після першого ж показу. За насильство. За абсурд. За терор. А потім приходили подивитись ще … Неоднозначна вистава у жанрі “комедія насилля”, коли тобі незручно за те, що тобі смішно.

Iсторія Стенлі Вебера, який мріяв стати піаністом. Так довго мріяв, що не став…Тепер він постоялець у якомусь портовому містечку, де за рутиною, брудом і страхами поховали не одну мрію. У житті Стенлі все передбачувано - прісні сніданки й прісні розмови з власниками будинку, дивакуватою Мег і відстороненим Піті, та їх сусідкою, легковажною Лулу. Так би й жили, так би й померли, та несподівано в будинок заїжджають двоє незнайомців, що задають надто багато питань, ще й влаштувують Стенлі вечірку до дня народження. Вечірку, яка виявляє більше, ніж хотілося б усім її учасникам…

Вистава відзначена нагородами:
 
- Краща режисура, Краща вистава - 2ге призове місце, Краща жіноча роль (номінація ";Професійні театри”, Theatre Day Fest, 2020)
- Кращий акторський ансамбль (Молоко Фест, 2019)
- Краща вистава, Кращий актор другого плану, Краща акторка другого плану (Golden Bolt Ceremony, 2019)
- Кращий актор другого плану, Кращі костюми, Кращий експеримент (Sanych Fest, 2019)
- Кращий акторський ансамбль (Komora Fest, 2018)

Відгуки глядачів та критиків:
“This is comedy of menace, fun and intriguing. I completely loved the idea and was amazed by the quality of performance. I decided for myself, that I am definitely coming back for another one!”

“Абсолютно стильна вистава в усіх компонентах... Видно, що люди дивилися багато якісного англійського театру, але не скопіювали його, а вловили дух, інтонацію. Величезний респект!”
“High quality European show!”

*Рекомендовано до перегляду прихильникам підтекстів, абсурду і вишуканого англійського гумору.