«Йозеф Гайдн - Сім слів Спасителя на хресті»

09 квітня 2023

17:00

Чернівці, Чернівецька обласна філармонія

Событие прошло!

Сім слів Спасителя на Хресті, сім останніх Його фраз, що прозвучали на Голгофі, і які зберегли Богослови у Святому Письмі, - надихнули багатьох митців на створення духовних шедеврів, але, як твердять музикознавці, - особливе місце в світовій музичній спадщині займає глибоко філософський, по-своєму новаторський твір австрійського композитора ЙОЗЕФА ГАЙДНА, який вважають вершиною філософсько-релігійної творчості композитора. Цей твір символізував його власні духовні пошуки і роздуми над значенням жертви Христа. Одне
із семи висловів Спасителя - "Звершилось, Отче" - закінчились страждання і всі справи, доручені Йому Отцем: проповідувати Євангеліє, творити дива, добро, зцілювати, та досягати вічного спасіння для народу - були виконані. "СІМ СЛІВ СПАСИТЕЛЯ НА ХРЕСТІ" - твір, написаний композитором для виконання саме в час ВЕЛИКОГО ПОСТУ.

Мелодії усіх семи частин з інтродукцією та епілогом, огорнуть Вас подіями, яким уже понад дві тисячі років, мовою музики допоможуть зрозуміти справжній зміст Христових слів, глибину хресного подвигу Спасителя. Перед кожною частиною твору - звучатимуть вислови зі Святого Писання - власне - усі СІМ СЛІВ СПАСИТЕЛЯ НА ХРЕСТІ.

виконують академічний камерний оркестр "Capriccio"

Диригент народний артист України Павло Чеботов

Живий звук.