Дворики Майдану та їхні історії

13 лютого 2022

12:00

Біла церква,

Событие прошло!

Дворики Майдану та їхні історії

“Хто ж не був на Хрещатику та Майдані Незалежності?” – запитайте ви. Повірте, із такого ракурсу на центр столиці ви ще не дивилися. Варто трохи згорнути з центральних вулиць, як вам відкриються таємні дворики, розкажуть свої історії будівлі, оживуть старі назви вулиць. Можлива така магія на екскурсії “Дворики Майдану та їх історії”, у супроводі гіда-чарівника, який знає про історію столиці все.

Програма екскурсії
Дворики Майдану та їхні історії – і того, й іншого на цій екскурсії по Києву буде вдосталь! Ці вулички ви точно знаєте, неодноразово ними прогулювалися, проте чи занурювалися вглиб неймовірних двориків?
У затишних будинках та флігелях кінця ХІХ – початку ХХ століття, що привертають погляд оригінальною архітектурою й скульптурами, ми розшукаємо невеличкий приватний театр, кав’ярню з таємним балкончиком, декілька галерей, доволі дивну конструкцію для збору дощової води та навіть ліфт на рівні третього поверху.
Дворики навколо Майдану зберігають унікальні розповіді їхніх мешканців – нинішніх та колишніх, працівників закладів, що тут розмістилися. Історії цих людей ви не прочитаєте у книгах чи інтернеті: як обміняти дві «гостинки» на п’ятикімнату квартиру, де була пасіка або на які хитрощі йшли жителі, щоби їх не позбавили житла.
Колишні прибуткові будинки – багато з них є пам’ятками архітектури, що мають охоронятися. Чому вони часто знаходяться в незадовільному стані та хто в цьому винний?
Додаткова інформація
Продолжительность экскурсии: 2,5 часа