Чоловій рід, однина! (театр Браво)

29 січня 2022

19:00

Біла церква,

Событие прошло!

Чоловій рід, однина
!
Зміст

Френк Хардер , полковник американської армії, чоловік 40-45 років.
Альбер Ламар , депутат Парламенту , чоловік 40-45 років.
Луї Ламар, його син , юнак 20-25 років,
Матільда Ласбри , жінка 40-45 років,
Жасант , шведка , гувернантка , 20-25 років.

Дія відбувається у будинку Альбера Ламара.

Дія перша.
В кімнаті Луї і Жасант , вони сваряться тому , що Жасант закохана в Луї , але в Луї є наречена Інесс.
До кімнати заходить Альбер, він чекає одного важливого та таємничого гостя. В тім в очикуванні на гостя він розмовляє з сином і сповіщає йому , що вирішив одружитися з Матильдою і планує справити два весілля в один день – своє і синове, син вже заручений з Іспанкою Інесс –пихатою та гордовитою . Мати Луї багато років тому раптово зникла . Всі ці роки Альбер сподівався , що вона повернеться , але з часом очікування втратило сенс і він вирішив одружитися. Раптово Жасант сповіщає про прибуття довгоочікуваного гостя – це полковник Френк Хадер. В ході бесіди виявилось ,що не політичні питання цікавили Френка , він приїхав ,щоб пояснити Альберу підстави зникнення матусі Лії Марії-Луїзи. Згодом Френк зізнався ,що саме він і є в минулому Марією –Луїзою, яка змінила стать і біографію . Вона –він не перешкода весіллю Альбера , але як тепер це пояснити синові?! Для початку Альбер вирішив познайомити Луї з Френком, назвавши останнього своїм давнім приятелем. Луї ,який дуже мало пам'ятав про свою матір зрадів можливості поспілкуватися з людиною яка «дуже добре» її знала. Але для всіх цих з'ясувань потрібен час , тому Френк-Марія Луїза залишається погостювати в будинку Ламарів.
Луї та Альбер роз'їхалися по справах , але з'явилась Матильда –наречена Альбера. В дівоцтві Матильда та Марія-Луїза були подругами. Цікаво – чи впізнає Матильда свою подругу в образі полковника Хардера?! Коли дружня бесіда двох давніх «приятельок» дійшла майже до крапки кипіння , але повернулися Луї і Альбер . Луї знову захотів продовжити бесіду з Френком про свою матір.
В ході розмови Луї , дивуючись , як добре Френк знає подробиці його дитинства, життя його матері , вирішує , що саме Френк , а не Альбер є його батьком.

Дія друга
Луї просить Матильду поговорить наодинці. Розмова йде про полковника Френка Хардера. Луї розповідає , що співставивши всі йому доступні факти він зробив висновок ,що Френк –його батько , а Матильда – його мати. Матильда збентежена і не розуміє , як далі переконувати Луї. Вона вирішує переговорити з Альбером і Френком. В ході палкої бесіди Матильда дізнається , що Френк не батько , а мати Луї , яка змінила стать , в тім змінила і все своє життя. Ситуація…….!!!!!!!!!!!!!
Як пояснити Луї, крім того наречена Інесс категорично не сподобалась мамі-тату Френку, він-вона хоче запобігти весіллю, бо вважає , що її син не буде щасливий в такій родині.
До кімнати заходить Жасант. Матильда з жіночою інтуїцією та деякими фактами здогадалася , що покоївка-гувернантка – коханка обох Ламарів і сина і батька. Але трагедії з цього не робить, лише наполягає , щоб Жасант припинила стосунки з Альбером. Жасант розповідає Матильді , що вона припиняє стосунки і з Альбером і Луї , тому , що вони обидва одружуються, маючи звичку підслуховувати господарів , вже про все дізналася,хто батько , хто мати Луї, в тім Луї нічого не розповідає. Жасант вирішує звільнитися .
В кімнаті Матильда і Френк. Між ними виникає відверта бесіда , лунають спогади юності , тоді вони були подругами. До кімнати заходить Луї , він бачить як Матильда та Френк цілуються , ця подія ще більше переконує Луї , що вони його батьки. До них приєднується Альбер. Тепер всі четверо намагаються якось розтлумачити ситуацію. Луї намагається зрозуміти , а всі інші пояснити йому чому у нього така кількість батьків. До кімнати приєднується Жасант з пляшкою шампанського. І привід для цього є , вона сповіщає ,що вагітна від Ламарів і в цьому б не було б нічого дивного , якби ще півроку тому Жасант сама не змінила стать , адже вона була чоловіком на ім'я Густав.

Кінець.