Камерная музыка с Валерием Соколовым

14 вересня 2021

19:00

Біла церква,

Событие прошло!

Відкриття сезону 2021-2022
Будинок Актора (вул.Ярославів Вал,7)
Початок о 19.00.

Дві глибини, в яких зображене ХХ сторіччя – універсал Дм. Шостакович та М.Арнольд, чия музика приводила у беззаперечний захват як виконавців, так і музикантів. Вже за життя їх звали класиками сучасності. Виконання їх творів у програмі – подія, а виконання квартету М.Арнольда – подвійна подія, тому що – перше виконання в Україні!
Українці мало знайомі з академічною музикою М.Арнольда, проте серйозні любителі року досконало знають знаменитий концерт в Альберт Холі 1969 року, коли на сцену разом вийшли гурт «Deep Purpl» і Лондонський симфонічний оркестр. Ця подія, вважається, стала днем народженням симфороку. «Концерт для гурту і оркестру» Дж.Лорда був виконаний під керівництвом М.Арнольда (до вашої уваги відео – інтерв'ю Джона Лорда про роботу зі М.Арнольдом над «Концертом для гурту і оркестру»). Не тільки виконаний, а й підготовча композиторська робота Джона йшла під пильним оком диригента і композитора М.Арнольда.
Струнні квартети Малкольма і Шостаковича, що представлені в концерті, належать до найвеличніших квартетів сучасності. Вони виводять з зони комфорту слухача, вони «тривожні», хоча сповненні красивих мелодій і захопливих діалогів.
Арнольд поглинав в себе епоху і час в якому жив, створюючи музику ХХ сторіччя, Шостакович був сам цією епохою, як написала Анна Ахматова одній з посвят своєї поезії:» Композитору Дмитру Дмитровичу Шостаковичу, в чию епоху я живу на землі».
Концерт – справжня подорож скрізь бурхливу епоху ХХ сторіччя.

«Камерна музика з Валерієм Соколовим» – авторський цикл визнаного світом українського скрипаля, про якого вже в його 18 років був знятий документальний фільм «Скрипка в душі» іншою знаменитістю – французьким режисером Бруно Монсенжоном – автором документальних стрічок про Св.Ріхтера, Д.Фішера-Діскау, Г. Гульда, Д.Ойстраха, І.Менухіна. Цей фільм отримав світове визнання і транслюєтьсяz на телеканалі ARTE TV та Medicci.TV.
За 22 роки концертної кар’єри зі своїх 34-х Соколов мав виступи на всіх престижних концертних сценах світу. Його концерти відвідало понад 600 000 глядачів. Цього сезону майстер об’єднав коло себе молоде покоління українських музикантів щоб дати змогу людям долучитися до таємниці камерної музики – вищої планки музичного мистецтва.

Організатор концерту - Агенція EDERI MANAGEMENT, бачить свою місію в створенні умов для того, щоб класична і сучасна академічна музика зазвучала на повну силу і відчула себе, як вдома.
Партнер концерту – благодійний фонд VERE MUSIC FUND, який надає українським музикантам гранти для участі в міжнародних конкурсах та майстер-класах, підтримує музичні конкурси в Україні, а також реалізує фестивальні проєкти та освітні ініціативи.

ПРОГРАМА

МАЛКОЛЬМ АРНОЛЬД (1921-2006) - Струнний квартет № 2 , op.115:
I. Allegro II. Maestoso con molto rubato – Allegro vivace III. Andante IV. Allegretto
Виконавці – Лауреати міжнародних конкурсів
Варвара ВАСИЛЬЄВА (скрипка), Валерій СОКОЛОВ (скрипка),
Костянтин КУЛЕБА (альт), Артем ПОЛУДЕННИЙ (віолончель)

ДМИТРО ШОСТАКОВИЧ (1906-1975) - Квартет № 8 для двох скрипок, альта Ñ– віолончелі до мінор, ор.110:
I.Largo II.Allegro molto III.Allegretto IV.Largo V.Largo
Виконавці - Лауреати міжнародних конкурсів
Валерій СОКОЛОВ (скрипка), Варвара ВАСИЛЬЄВА (скрипка),
Наталія КУЛЕБА (альт), Олексій ШАДРІН (віолончель)

Довідки за телефоном: 044 235 2081

До уваги глядачів!
Вхід до Будинку актора без захисних масок на обличчі заборонено.
Ми дбаємо про ваше здоров’я і безпеку.