Симфонічний концерт

05 лютого 2022

18:00

Біла церква,

Событие прошло!

У програмі:
Франц ШУБЕРТ. Незакінчена симфонія
Антонін ДВОРЖАК. Концерт для віолончелі з оркестром сі мінор (Op. 104)
Петро ЧАЙКОВСЬКИЙ. Увертюра-фантазія «Ромео та Джульєтта»
Виконавці:
Академічний симфонічний оркестр Дніпропетровської філармонії
Диригент Дмитро ЛОГВИН, народний артист України
Соліст:
Денис СЕВЕРІН, віолончель (Швейцарія)
Денис Северін – професор Вищої Школи Музики у Женеві та Вищої Школи Мистецтв у Берні (Швейцарія), де він викладає віолончель, а також камерну та старовинну музику. Також він проводить літні майстер-класи у Німеччині, Франції, Польщі, Бразилії.

Лауреат престижних премій ECHO KLASSIK (2015), GRAMMY AWARD (2007), лауреат та дипломант міжнародних конкурсів у Греції, Італії та Іспанії. Денис Северін – член журі міжнародного конкурсу камерної музики в Ільзаху (Франція), міжнародного молодіжного конкурсу ім. П.І.Чайковського у Монтре (Швейцарія), Швейцарського національного молодіжного конкурсу.
Президент міжнародної благодійної асоціації “Мистецтво без кордонів, Базель”, учасник організаційного комітету ESTA Schweiz (European String Teachers Association).
Концертує у Залі ім. Королеви Єлизавети в Лондоні, Concertgebouw (Амстердам), Musikverein (Відень), Konzerthaus (Берлін), Празькій філармонії, Залі Радіо-Франс у Парижі, Вікторія-Холл в Женеві, Тонхаллі в Цюріхі, Залі ім. Лютославського у Варшаві, Київській філармонії та інших відомих концертних майданчиках.
Творча дружба пов’язує Дениса Северіна та Дмитра Логвина з 2009 року, коли у Києві відбувся їхній перший спільний концерт. З того часу у спільних творчих проектах зіграний фактично весь віолончельно-оркестровий матеріал, у творчому доробку музикантів спільні концерти у Швейцарії. Денис Северін постійний учасник та партнер Міжнародного музичного фестивалю “Музика без кордонів”, художнім керівником якого є Дмитро Логвин.

ШУБЕРТ
В 1865 році один з віденських капельмейстерів готував програму старої віденської музики. Він перебирав купу старовинних рукописів. В одному з архівів він виявив невідому раніше партитуру Ф. Шуберта. Вперше симфонія, яку сьогодні знають і люблять мільйони людей, була виконана через 43 роки після її написання. До сьогодні в усьому світі продовжуються суперечки, чи є ця симфонія незавершеною, чи саме таким був задум композитора. Прислухайтесь самі до своїх вражень і відчуттів…

ЧАЙКОВСЬКИЙ
Ця історія багато разів ставала оперою, балетом, кінофільмами. І лише одного разу вона стала Увертюрою – фантазією. Це означає, що для композитора неважливим був сюжет. Тисячі творчих особистостей захоплювались колоритом середньовічної Італії, чудовим гумором Меркуціо, теплою добротою Годувальниці, сценами сутичок лицарів. Для Чайковського все це не було важливо. Кожен звук його музики – це любов!

ДВОРЖАК
“І чому тільки я не знав, що віолончельний концерт можна так написати! Вже давно написав би його!” (Й. БРАМС).
Один з найкращих творів А.Дворжака прозвучить в нашій програмі у виконанні професора Вищої Школи Музики в Женеві та Вищої Школи Мистецтв в Берні Дениса Северіна.